cathrineLovén

Lärarstudent-Dyslexi-Dagbok-Hälsa

Mat på kroppen

Publicerad 2015-04-24 09:19:14 i Dagboken,


Jag läste någonstans att "det du lägger på kroppen ska du kunna äta utav", det känns ju ganska rimlig då kroppen är vårat största organ



Under en period har jag ersätt mina hudvårdsserier med något mer naturligt, mat kan man ju säga. Och jag måste säga att jag tycker att min hy har blivit finare och det känns bättre. 
Hur jag kom in på detta var genom en tjej som jag hittade på youtube, hon berättade om balsammetoden och jag tyckte det var intressant och var tvungen att pröva på detta. Jag fortsatte att googla och hittade sedan en sida som heter nopoo.se där folk tipsar om naturliga produkter man kan använda sig av då ansiktskrämer, håroljor m.m inte alltid är det bästa för dig, ger ett fejkat intryck att håret till exempel mår bra fast i själva verket torkar du ut det.

Jag tänkte i detta inlägg berätta om min ansikts- och hudvårdsrutin:

Ansiktet morgon och kväll
-Som ansiktsvatten använder jag mig av citronsaft, jag har köpt en såndär pastcitron om ni vet vad jag menar, och häller en skvätt på en bommulspad. Det negativa är att det svider lite, speciellt om du har något sår eller något liknande. Det som är så bra med citronsaft är att den har en utdragande effekt och fungerar väldig bra på pormaskar, och jag måste säga att min näsa ser så mycket fräschare ut nu! 
-Steg två är återfuktare och då använder jag mig av kokosolja, du kan självklart använda den oljan du tycker bäst om, men jag fastnade för kokosolja då den torkar in snabbt.

Sen är jag klar för att sminka ansiktet eller vad jag nu vill göra!

Innan och i duschen
Jag avskyr verkligen att smörja in kroppen direkt efter jag duschat och det relaterar till att man blir torr, såklart. Jag var supernöjd när jag hittade Niveas in-shower body milk, men när jag började läsa innehållsförteckningen så upptäckte jag att den innehöll lite grejer som inte är det bästa. Så även denna gång gick jag in på nopoo.se och letade fram något jag kunde ersätta det med.
Och det jag hittade var bla. Rapsolja.
Så jag gör såhär:
-Innan jag hoppar in i duschen så torrborstar jag hela kroppen (försöker i alla fall att göra detta minst en gång i veckan) för att få bort döda hudceller.
-Sedan tvättar jag kroppen med vatten
-Smörjer in mig från topp till tå med rapsolja 
-Duschar av det överflödiga
-Klart!

Mer komplicerat behöver det inte vara!

Hoppas ni får en bra fredag!



Om

Min profilbild

Cattis

Nyligen har jag antagit den stora utmaningen att börja plugga på högskolan. Jag är alltså numera en lärarstudent, med dyslexi. Detta gör att skolan kommer bli en utmaning, men har man viljan så går allting? Här kommer ni få läsa om mina dagar runt studierna, mitt intresse mot en hälsosammare livsstil och mycket mer

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela